Triggerpoint therapie

In de praktijk voor oefentherapie Cesar te Vleuten kunt u terecht voor Triggerpoint therapie als hulpmiddel bij het oefentherapeutisch behandelen.

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in het spierweefsel, op micro niveau. De structuur trekt hier ineen, waardoor er kleine knoopjes ontstaan. Deze triggerpoints kunnen zeer pijnlijk zijn en verschillende soorten klachten veroorzaken zoals chronische pijn en migraine.

Welke technieken uw triggerpointtherapeut toepast is afhankelijk van zijn of haar voorkeur en vaardigheden. Afhankelijk van uw klachten zal de behandeling worden aangevuld met rekoefeningen, krachtoefeningen, fysiotherapeutische technieken en advies. Wanneer er teveel triggerpoints zijn om afzonderlijk te behandelen of wanneer stress of een te actief leven ervoor zorgen dat de triggerpoints blijven, dan zijn speciale ontspanningsoefeningen een goede mogelijkheid om de spierknopen te doen verdwijnen. Kortom, de behandeling wordt altijd samen met u ingevuld en afgestemd op wat uw lichaam nodig heeft om te herstellen.